Curriculum Zanger Muzikant Tekstschrijver

Als zanger.

Rick heeft altijd de durf gehad om op te treden. Zonder les of professionele begeleiding was het podium zijn plek. Zo zong hij vrijelijk zijn eigen tweede stem en soms derde, dat wonderwel mooi paste. Improviseerde voordat hij het woord kende. Alles moest geschaafd en getraind worden, zeker! Rick kocht een gitaar met3 akkoorden op een briefje uitgetekend en schreef zijn eerste liedje voor zijn oudste dochter en begeleidde zichzelf. 

Het had alles te maken met plezier en gewoon doen, zonder poeha.  

Na zijn auditie bij Koninklijk van Vlaanderen bleef hij tegen alle verwachtingen lang in de rol van Jezus maar natuurlijk waren er geschoolde en ervaren zangers die het veel beter deden. 

Dat was de aanleiding om zangles te gaan nemen: Klassiek.  Jazz en swing kwamen later aanbod. Eerst de toon van boven en zuiver pakken en de tenor stem met Barriron ligging trainen/ beheersen. 

Binnen La kei producties kwam het zingen ook meerstemmig goed tot zijn recht. 

Op de Grand Gala du Sigar, Huis ter Duin te Noordwijk heeft Rick los van zijn ceremoniemeestersschap ook twee maal als zanger met de HollandBigband mogen optreden. Het repertoire lag in de richting van Jazz en Swing. Ook zong hij beide keren een duet met de zangeres van de Bigband.

In 2008 heeft Rick het voorrecht gehad een set te mogen zingen met de band van Deborah Carter en zong hij ook met Deborah het duet Something Stupid.

In 2010 heeft Rick zijn ambities als zanger waargemaakt op Jazz in Duke Town. Onder begeleiding van Annan den Boer zong hij 1 set. Hij heeft bij deze een visitekaartje achtergelaten en nam verdere stappen om met een band, zijn hele repertoire te ontvouwen en uit te bouwen.

2014 De geboorte van Papa Jazz De band waarmee Rick optreedt door heel Nederland. Nederlands - en Engelstalig. Met Jazz Standards en eigen nummers. 

 

2014/2017

Na een ziekte periode waar hij schoon en als herboren uit naar boven kwam wilde hij in 2017 zijn behandelteam een bedankje geven. Zij hebben zijn stem bewaard en de ruimte gegeven voor een lange toegift.

Link: https://youtu.be/kRNKsGjcYzE

 

2017-18-19 HUISKAMERCONCERTEN.

worden verwacht

Als tekstschrijver

 

Rick heeft nu 8 Jazz Standards hertaalt en schrijft momenteel aan een tekst op Mr Bojangles voor een speciale gelegenheid. 

 

2016 Duet met Leah Kline.

Op een bruiloft werkten zij, zij aan zij en ontmoette zij elkaar en er ontstond een mooi duet. Waarin Rick zijn Nederlandse versie van One Note Samba vertolkte: een noot samba. 

 

Wordt nog verder uitgewerkt: 

Onderdelen:

 

Meer eigen nummers en bewerkingen. Rick begeleidt zichzelf op gitaar. 

 

Gitarist

 

Percussionist

 

Workshop Gemeente Heerewaarde