Procesbegeleider

Back2Basics heeft mij weer teruggebracht bij het proces en nu als procesbegeleider.

 

Processen hebben mij altijd geïntrigeerd, als kind al verbaasde ik mij over hoe een proces communicatie in de weg kan zitten of juist kan vesterken. Vervolgens kwam ik het in de gezondheidszorg en als acteur in een gezelschap tegen. In solovoorstellingen zag ik het verschil nog duidelijker... samen met mijn technicus op pad... hoe anders dat proces was.

Als entertainer of diendende 'rol' op een evenement vlakbij de gasten zag ik het nog het best: het proces, zonder te vervallen in "het zweven".. wat gebeurt er allemaal bij mensen die op elkaar reageren en willen communiceren. 

 

En hoe sta ik als sociaal wezen in mijn eigen kring? 

 

Mijn rugzak zit vol, kennis door ervaring.

De beste leerschool.

Dat moest zeker gepolijst worden middels diverse scholing (Verdieping) en zo ben ik mij gaan specialiseren zowel als Procesbegeleider als Dagvoorzitter met inzet van o.a. Moderatie (Verbinden) en Meeting Design (omgeving heeft invloed). 

 

Luisteren met een onbezwaard gemoed en ruimte geven waardoor er naar elkaar wordt geluisterd. De antwoorden liggen bijna altijd daar waar je ze niet verwacht, klaar voor het oprapen. Cliché dus waar. Als procesbegeleider help ik het kijken, luisteren en ruimte geven met daadkracht en richting. Waardoor het antwoord wordt gevonden dat past bij uw zoekvraag, zonder dralen.  

check www.jellow.nl