Schoolvoorstelling: ‘De Odyssee’: een interessante theaterproductie voor uw school!

De Odyssee’ – voor uw school

Het bekijken van voorstelling ‘De Odyssee’ is een mooie aanvulling op uw lesprogramma’s CKV, drama, geschiedenis en/of Grieks. Minimumleeftijd leerlingen is 13 jaar.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de voorstelling, zijn er twee mogelijkheden.

De voorstelling binnen uw school. Dat houdt in dat u een volledig verzorgde voorstelling boekt, inclusief licht en geluid.

Een besloten voorstelling in een theater.. In dat geval boekt u een volledig verzorgde voorstelling, inclusief licht, geluid en theaterruimte.

‘De Odyssee’ – de tekst

Helmert Woudenberg schreef een prachtige theaterbewerking van ‘De Odyssee’. Alle namen van de Goden, Eilanden, Monsters blijven achterwege – slechts Odysseus wordt bij naam genoemd. Hierdoor wordt het verhaal toegankelijk en komt de essentie van het verhaal naar voren: een man, op weg naar huis, in een tocht van afbraak, verlies en loslaten.
Het epische dichtwerk van Homeros kan gezien worden als de moeder van vele verhalen. De vertelling die Woudenberg maakte, geeft leerlingen de mogelijkheid zich het verhaal eigen te maken.

‘De Odyssee’ – de regie

De regie van de voorstelling is eveneens in handen van Helmert Woudenberg, die werkt volgens zijn eigen vier-elementen methode.
Het is een overigens een opmerkelijk toeval dat Rick Schreuder deze verkorte versie van de Odyssee brengt in hetzelfde seizoen als de theatermarathon Odysseus van De Appel.

‘De Odyssee’ – de acteur

Rick Schreuder is een begenadigd acteur en verteller. Met een hoofd vol tekst, een lijf vol kracht en een lege vloer neemt hij uw leerlingen mee op reis met Odysseus. Middels woorden vult hij het podium met decorstukken: oceanen, eilanden, rotsen, stranden en bergen.
In 2006 speelde hij eerder een vertelvoorstelling op locatie voor diverse middelbare scholen. Hij heeft ervaring met het spelen voor scholieren.

Zie het gastenboek voor reacties van leerlingen en leraren.